Üzletmenet-folytonossági belső auditor

Amennyiben egy nem várt esemény hatására a vállalat egy (vagy több) nagyon fontos folyamata leáll, azt az üzletmenet-folytonosság segítségével nagyon rövid időn belül egy helyettesítő, ún. alternatív megoldással tovább tudjuk működtetni.

Egy hatékony és eredményes belső audit az üzletmenet-folytonosság fenntartásának, fejlesztésének kulcsfontosságú eleme.A tanfolyam részletes leírása

Egy nem kellően körültekintően kialakított védelmi rendszer hiányosságai révén a szervezet kritikus folyamatai leállhatnak, ezzel katasztrofális következményeket okozhatnak a szervezetnek. A belső auditor felelőssége, hogy a BCMS (Business Continuity Management System) a követelményeknek megfelelő és hatékony mivoltát időről időre ellenőrizze, értékelje.

A tanfolyam célja

A hatékony és eredményes auditok lefolytatásán túlmutatóan a BCMS célrendszerében gondolkodunk, hangsúlyt helyezve az auditokkal való értékteremtésre, a hatékonyság fejlesztésére. Képzésünket a szervezetek (leendő) BCMS auditorai számára ajánljuk, akik a rájuk bízott auditok tervezését, lebonyolítását végzik, vagy támogatják ezeket, illetve munkájukkal fejlesztik a BCMS rendszer hatékony működését.

A képzés résztvevője megismeri a vonatkozó követelményrendszert, a megvalósítás eszközeit, és képes a követelmények teljesülésének vizsgálatára. Továbbá képes az irányítási rendszer hatékonyságának fejlesztési irányait felmérni, meghatározni.

A hallgatók megismerik és alkalmazni tudják az ISO 22301 szabvány követelményei szerinti auditálás módszertanát.A képzés vázlatos felépítése

 • BCMS keretrendszer,
 • Üzleti hatáselemzés (BIA),
 • Kockázatkezelés,
 • Üzletmenet-folytonossági tervek (BCP és DRP),
 • Tesztelés,
 • Belső audit értelmezése, szervezeti célok szerint auditok tervezése,
 • Belső audit lebonyolítása, audit gyakorlatok végrehajtása.

Tervezett képzési indulás

2024. szeptember 23 - október 8.

Vagy kérd személyreszabott ajánlatunkat!

Időtartam

12 óra, 6 alkalom

CPE

A képzésen résztvevők 12 CPE-re jogosultak.

Képzés megtartásának módja

ONLINE, hétfő-kedd, 17:00-19:00

Részvételi díj

199.000 Ft + 27% ÁFA / fő (amely a vizsga díját is tartalmazza)

Előfeltételek/Képzettség

Legalább középfokú végzettség

Akiknek ajánljuk

 • Üzletmenet-folytonossági felelősöknek, vezetőknek
 • Üzletmenet-folytonossági területen dolgozó, a rendszer ellenőrzésével megbízott munkatársaknak
 • Azoknak, akik üzletmenet-folytonossági belső auditor karrieren gondolkoznak
 • Bárkinek, akinek szívügye az üzletmenet-folytonosságVizsga információ

A képzés vizsgával zárul, melynek sikeres eredménye alapján a  képzés részvételéről és a sikeres vizsgáról tanúsítványt állítunk ki.

A képzés utolsó napját követő 4. munkanapon 9:00 – 24:00 között időkaput biztosítunk a vizsga kitöltéséhez. A tudásfelmérő többnyire feleletválasztós tesztkérdésekből áll.
A vizsgával kapcsolatos bővebb információt a képzés megkezdése előtt közvetlenül fogjuk megküldeni minden Résztvevőnknek.
A vizsga díját a képzés díja tartalmazza.
 

Tanúsítvány

Sikeres vizsgát követően, minden végzett hallgatónak a CertUnion Hungary Tanúsító Kft. által kiállított tanúsítványt adunk ki. A tanúsítvány magyar és angol nyelven igazolja a képesítés megszerzését, illetve a vizsga eredményét százalékos formában.

Tanúsítvány minta